'Ontluisterend'

Marianne Versteegh, algemeen secretaris van Kunsten ’92:„We hadden niet verwacht dat de bezuinigingen minder groot zouden worden, maar dit debat was ontluisterend. Premier Rutte verwijt de kunstenaars met de rug naar de samenleving te staan en met de open knip naar Den Haag, maar dit kabinet staat met de rug naar de cultuur. De oppositie heeft zijn best gedaan maar staat machteloos. Zondag leek het er even op dat de coalitie zich wel hard wilde maken voor talentontwikkeling, maar het heeft tot niets geleid. Rugzakjes voor 50 studenten, maar geen instellingen meer om naartoe te gaan. Datzelfde beleid geldt voor productiehuizen. De bedreigde orkesten in de regio krijgen er misschien elk een half miljoen bij, maar nadat hen eerst miljoenen is afgenomen. Dat is geen oplossing. Het is echt niet genoeg.”