NS houdt vast aan aangepaste dienstregeling, ook als noodweer uitblijft

Wolken zoals die vanochtend boven Zeeland te zien waren. Foto Laurens Jobse / Twitter (@Mascleta)

De aangepaste dienstregeling van de NS die dinsdag op het middaguur inging, blijft ook van kracht als het noodweer uitblijft of meevalt. Het tussentijds aanpassen van de dienstregeling leidt volgens de NS tot chaos, omdat reizigers dan niet meer weten waar ze op kunnen rekenen.

Een woordvoerder van de NS zegt tegen persbureau Novum dat de dienstregeling vergelijkbaar is met een olietanker. “Je kunt halverwege niet aan het stuur gaan draaien. Dat leidt tot chaos.”

Vanochtend vroeg was de verwachting dat voor vandaag voorspeld noodweer al eerder over Nederland zou trekken. Hoewel zware onweersbuien om acht uur al Zeeland bereikte bleef het in de uren daarna op veel plaatsen droog.

Voor later op de dag wordt nog altijd noodweer voorspeld. Weeronline meldt dat de kans op hevige onweersbuien later vanmiddag in heel het land toeneemt. Ook vanavond en vannacht heeft heel Nederland nog met stevige onweersbuien te maken. Het blijft de komende uren broeierig warm, met temperaturen variërend van 25 tot 33 graden.

    • Pim van den Dool