Moeilijk én makkelijk tegelijk

Moeilijk én makkelijk tegelijk Film: De rode loper Regisseur: Martijn Heijne Genre: Romantische komedie In samenwerking met: VARA Korte inhoud: Liefdesverhaal dat zich afspeelt op de première van een nieuwe Nederlandse blockbuster. De film gaat over de vraag: houdt echte liefde stand in de schijnwerpers? Hoofdrolspeelster Hanna Verboom over Martijn Heijne: „Een romantische komedie is om te spelen makkelijk en moeilijk tegelijk. Je leunt op clichés, maar die moet je wel zo overbrengen dat je de kijkers meeneemt. „Martijn is een heel technische regisseur. Een perfectionist, die duidelijk weet wat hij wil. Hij observeert grondig en ziet snel wat er niet klopt. „Dat dit een afstudeerfilm is, merkte ik aan de tijd die we hadden. Waar je meestal op een filmset zes scriptpagina’s per dag opneemt, deden we er hier drie. „Omdat ik tijd had en het enthousiasme van de jonge makers zo aanstekelijk vond, zei ik ja tegen dit project. Ik sta liever gratis op een filmset dan dat ik thuis op de bank niks zit te doen.” Foto Lars van den Brink op de zet bij regiseur Martijn Heijne Met Hanna Verboom Lars van den Brink

Film: De rode loper

Regisseur: Martijn Heijne

Genre: Romantische komedie

In samenwerking met: VARA

Korte inhoud: Liefdesverhaal dat zich afspeelt op de première van een nieuwe Nederlandse blockbuster. De film gaat over de vraag: houdt echte liefde stand in de schijnwerpers?

Hoofdrolspeelster Hanna Verboom over Martijn Heijne: „Een romantische komedie is om te spelen makkelijk en moeilijk tegelijk. Je leunt op clichés, maar die moet je wel zo overbrengen dat je de kijkers meeneemt.

„Martijn is een heel technische regisseur. Een perfectionist, die duidelijk weet wat hij wil. Hij observeert grondig en ziet snel wat er niet klopt.

„Dat dit een afstudeerfilm is, merkte ik aan de tijd die we hadden. Waar je meestal op een filmset zes scriptpagina’s per dag opneemt, deden we er hier drie.

„Omdat ik tijd had en het enthousiasme van de jonge makers zo aanstekelijk vond, zei ik ja tegen dit project. Ik sta liever gratis op een filmset dan dat ik thuis op de bank niks zit te doen.”