Militair omgekomen, veertien gewonden bij groot ongeluk A2

Na het ongeval was het volgens journalisten ter plaatse een 'enorme chaos'. Foto Twitvid / renévanhoof

Bij een ongeluk met een legertruck, een vrachtwagen en een aantal personenauto’s op de A2 bij Budel is vanochtend een militair omgekomen. In totaal zijn volgens de politie veertien mensen gewond geraakt.

Omroep Brabant meldt dat vier van de gewonden er ernstig aan toe zijn. Verschillende gewonden zijn ter plekke in een tent behandeld omdat ze nog niet vervoerd konden worden. Een team van acht medewerkers van het Rode Kruis heeft in de tent geassisteerd bij het behandelen van de gewonden.

Het ongeluk gebeurde bij de afslag Budel. De A2 is in noordelijke richting afgesloten en hulpdiensten zijn ter plaatse. Het verkeer wordt omgeleid via de A73 en de A67. Gestrand verkeer wacht vanwege de hitte in de schaduw in de berm. Rijkswaterstaat hoopt dat het afgesloten stuk weg om vier uur weer kan worden vrijgegeven.

Volgens een verslaggever van Omroep Brabant is het op de plek van het ongeluk een enorme chaos. De vrachtwagen zou zijn ingereden op de legertruck van de Koninklijke Militaire School in Weert. Die kwam daardoor achterstevoren op de snelweg te staan en botste met meerdere auto’s.

De marechaussee laat weten zich vooralsnog niet met het onderzoek bezig te houden, omdat de verdachte een burger is. Een woordvoerder van de marechaussee kon tegenover persbureau Novum niet zeggen of het dodelijke slachtoffer een militair is en hoeveel mensen in het militaire voertuig zaten. “De politie doet onderzoek. Wij doen verder geen uitspraken.”

Bekijk hieronder beelden van de situatie na het ongeval:

    • Pim van den Dool