LA Dodgers in financiële problemen

De roemruchte Amerikaanse honkbalclub Los Angeles Dodgers heeft gisteren uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times vandaag.

De Dodgers hebben een schuldenlast van 400 miljoen dollar (circa 280 miljoen euro) die mede wordt veroorzaakt door een felle eigenaarsstrijd. Het eerste conflict speelt tussen eigenaar Frank McCourt en zijn ex-vrouw Jamie. Zij claimt de helft van het eigendom van de club.

McCourt is ook in een ruzie verwikkeld met de voorzitter van de Amerikaanse honkbalbond, Bud Selig. De voorzitter stelde in april een bewindvoerder aan bij de noodlijdende club. Vorige week weigerde Selig zijn goedkeuring te geven aan een tv-deal die McCourt had gesloten met zender Fox. Volgens McCourt zou de miljardendeal de redding van de noodlijdende club hebben betekend. Volgens Selig zou niet het team, maar McCourt zelf van de deal hebben geprofiteerd.

De Dodgers, een van de grootste sportclubs in de VS, verhuisden in 1958 vanuit stadsdeel Brooklyn in New York aan de Amerikaanse oostkust naar Los Angeles aan de westkust. Sinds McCourt in 2004 eigenaar werd, zadelde hij de club met een miljoenenschuld op. Ook veel oud-spelers hebben nog miljoenen tegoed van de club.