Kort nieuws

Duitse basisschool dicht om EHEC

Rotterdam. - In het Duitse Altenbeken is een basisschool een week dicht vanwege een uitbraak van de EHEC-bacterie, meldt NOS. Drie jongens tussen 8 en 11 jaar werden twee weken geleden ziek en moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Daarna bleken ook drie medewerksters van de schoolkantine besmet, waarop autoriteiten besloten de school een week te sluiten. Onduidelijk is nog hoe zij besmet zijn geraakt. Met de drie jongens gaat het inmiddels beter. Er zijn inmiddels 47 mensen overleden door de EHEC-uitbraak in Duitsland. (NRC)

DNB bestolen

Amsterdam. - Een medewerker van De Nederlandsche Bank wordt ervan verdacht 1,25 miljoen euro te hebben gestolen uit de kluis. De diefstal werd in 2008 al ontdekt door de bank, maar de zaak is nu pas aan het licht gekomen, meldt de NOS. Uit onderzoek van de DNB en de politie bleek een medewerker verantwoordelijk te zijn voor de verduistering. Die bleek toen echter al in het buitenland te zijn en is nog steeds spoorloos. Op 8 juli dient de rechtszaak tegen de medewerker. (NRC)

EU geeft geld terug

Rotterdam. - Nederland hoeft dit jaar 218 miljoen euro minder contributie aan de Europese Unie te betalen dan eerder was begroot. Dat heeft de begrotingscommissie van het Europees Parlement gisteren besloten. Uit de jaarlijkse EU-begroting was er vorig jaar 4,5 miljard euro overgebleven, daarvan werd 2,7 miljard niet uitgegeven, daarom krijgen lidstaten hun contributie deels terug. (Novum)