Hoge Raad ruilt e-mail in voor Twitter

De Hoge Raad schakelt voor het aankondigen van persberichten geheel over op Twitter. Er worden geen e-mails meer gestuurd naar de afnemers, vooral media. Het nieuws van de Hoge Raad wordt voortaan alleen nog gepubliceerd op de eigen website die via rechtspraak.nl is te vinden. Volgens de woordvoerder is dat om dubbel werk te vermijden. Ook bestond de indruk dat er geen behoefte was aan e-mailberichten. „Waarom krijg ik dit, kreeg ik nog wel eens van journalisten te horen”, zegt communicatieadviseur Mireille Beentjes.

Zij begon vorig jaar het twitteraccount @HogeRaad dat nu 3.000 volgers heeft. „Vooral juristen”, meent zij. De Hoge Raad publiceert gemiddeld twee persberichten per week. De meeste gerechten zijn inmiddels op Twitter actief. En een enkele individuele rechter. De rechtbank Almelo stelde eerder deze maand een interne Twitter-gedragscode vast. Vooral omdat de media @iRechter gingen volgen, dat bij de Almelose strafrechter Sylvia Taalman hoort.