Fietsen met een rokje in New York

Overmorgen vindt in New York de Skirts on BIKES Ride plaats. Fietsers wordt gevraagd om Greenwich Village, Soho and Tribeca te doorkruisen in hun favoriete jurk of rok, als protest tegen een vreemd voorval.

De Nederlandse Jasmijn Rijcken werd op 3 mei aangehouden in de straten van New York omdat ze een rokje droeg op de fiets. „De agent zei dat ik voortaan een broek aan moest doen, andere weggebruikers zouden worden afgeleid door mijn blote benen”, vertelt Rijcken. Ze dacht dat de agent een grapje maakte: „Ik zocht naar de verborgen camera, maar die was er niet.” Toen Rijcken haar verhaal twee maanden geleden op Facebook postte, stond het binnen de kortste keren in de U.S Daily, waarna honderden kranten wereldwijd volgden. „Ik kom zelfs live in de uitzending bij CNN”, vertelt de blonde fietsster.

Twitteraars trekken intussen Rijckens rokjesverhaal in twijfel. Volgens velen gaat het hier om een marketingstunt. Rijcken is namelijk manager bij een bedrijf dat fietsen verkoopt en zou erbij gebaat zijn als haar rokjesfoto de hele wereld overgaat. De fietsster benadrukt echter dat het zeker niet om reclame gaat. „Omdat sommige mensen twijfelen aan mijn verhaal is er nog meer ophef. Ik krijg zoveel complimenten over de briljante marketing dat ik bijna zou willen dat dit inderdaad een hele goede stunt is.”

    • Kris Derks