Er vlogen helikopters over

Er vlogen helikopters over Film: Geen weg terug Regisseur: Shariff Korver Genre: Realistisch drama In samenwerking met: NTR Korte inhoud: Een medewerker van een asielzoekerscentrum raakt bevriend met bewoner Said, die dreigt te worden uitgezet. Mark gelooft dat er een fout wordt gemaakt en verstopt Said. Hoofdrolspeler Arent-Jan Linde over Shariff Korver: „Ik heb nog nooit op zo’n imposante set gestaan als bij deze film, waar een ME-team en overvliegende helikopters voorbij kwamen. Het getuigt van de enorme ambitie en overtuigingskracht van regisseur Shariff, die niet vies is van groots denken. „Hij wist goed wat hij nodig had, ook van mij als acteur. Dat de film gaat over de onmenselijke manier waarop we met vluchtelingen omgaan, was voor mij een reden om mee te doen. We stoppen weg dat er zich sociale drama’s afspelen op asielzoekerscentra en vergeten dat die mensen uit een oorlogssituatie komen. „Dat maatschappelijk betrokken denken gecombineerd met de grootsheid van zijn film, maken Shariff tot een veelbelovend aankomend talent.” Foto Lars van den Brink Lars van den Brink

Film: Geen weg terug

Regisseur: Shariff Korver

Genre: Realistisch drama

In samenwerking met: NTR

Korte inhoud: Een medewerker van een asielzoekerscentrum raakt bevriend met bewoner Said, die dreigt te worden uitgezet. Mark gelooft dat er een fout wordt gemaakt en verstopt Said.

Hoofdrolspeler Arent-Jan Linde over Shariff Korver: „Ik heb nog nooit op zo’n imposante set gestaan als bij deze film, waar een ME-team en overvliegende helikopters voorbij kwamen. Het getuigt van de enorme ambitie en overtuigingskracht van regisseur Shariff, die niet vies is van groots denken.

„Hij wist goed wat hij nodig had, ook van mij als acteur. Dat de film gaat over de onmenselijke manier waarop we met vluchtelingen omgaan, was voor mij een reden om mee te doen. We stoppen weg dat er zich sociale drama’s afspelen op asielzoekerscentra en vergeten dat die mensen uit een oorlogssituatie komen.

„Dat maatschappelijk betrokken denken gecombineerd met de grootsheid van zijn film, maken Shariff tot een veelbelovend aankomend talent.”