Een storyboard, geen script

Een storyboard, geen script Film: Een bizarre samenloop van omstandigheden Regisseur: Joost Reijmers Genre: Komedie In samenwerking met: BNN Korte inhoud: In een absurde hink-stap-sprong door de vaderlandse geschiedenis zorgen drie volledig afzonderlijke incidenten voor een explosieve climax in Amsterdam. Hoofdrolspeler Ronald van Elderen over Joost Reijmers: „Joost weet heel goed weet wat hij wil en kan dat op een prettige manier overbrengen. In zijn hoofd ziet hij de hele film voor zich. „Ik kreeg ter voorbereiding dan ook een storyboard opgestuurd, in plaats van een script. „Het maken van een animatiefilm is een heel technisch proces. Voor mij was het best moeilijk, want het acteerwerk is in heel veel korte stukjes opgedeeld, en ik had bijna geen tekst. „Joost liet me niet zwemmen, maar haalde me elke keer goed in de scène. Ik denk dat zijn veelzijdigheid de grootste kracht van Joost is: hij is gedreven en technisch een goede filmmaker, maar ook een heel sociaal mens.” Foto Lars van den Brink Lars van den Brink

Film: Een bizarre samenloop van omstandigheden

Regisseur: Joost Reijmers

Genre: Komedie

In samenwerking met: BNN

Korte inhoud: In een absurde hink-stap-sprong door de vaderlandse geschiedenis zorgen drie volledig afzonderlijke incidenten voor een explosieve climax in Amsterdam.

Hoofdrolspeler Ronald van Elderen over Joost Reijmers: „Joost weet heel goed weet wat hij wil en kan dat op een prettige manier overbrengen. In zijn hoofd ziet hij de hele film voor zich.

„Ik kreeg ter voorbereiding dan ook een storyboard opgestuurd, in plaats van een script.

„Het maken van een animatiefilm is een heel technisch proces. Voor mij was het best moeilijk, want het acteerwerk is in heel veel korte stukjes opgedeeld, en ik had bijna geen tekst.

„Joost liet me niet zwemmen, maar haalde me elke keer goed in de scène. Ik denk dat zijn veelzijdigheid de grootste kracht van Joost is: hij is gedreven en technisch een goede filmmaker, maar ook een heel sociaal mens.”