'Droevige middag'

Amsterdam, 28-03-2011. Groepsgesprek bij de Mondriaanstichting, v.l.n.r. Henk Scholten, Joke Hubert, Bert Holvast, Gitta Luiten, Marjanne Versteegh en Siebe Weide. Foto Leo van Velzen NrcHb.

Gitta Luiten, directeur van de Mondriaan Stichting:„Ik had gehoopt dat het meer over de uitgangspunten van cultuurbeleid zou gaan. Het was een moeizaam debat. Een droevige middag. Zijlstra zegt dat deze bezuinigingen goed zijn voor de sector, terwijl de instellingen die worden opgeheven in de zaal zitten. Ik vind dat schrijnend. Ik had vooral moeite met het CDA dat problemen had met de plannen van de staatssecretaris, omdat ze niet consistent waren, maar daar geen enkele consequentie aan verbond. De oppositiepartijen konden praten wat ze wilden, er wordt niet geluisterd. De coalitie vormde een blok. Dan krijg je ook het idee dat alle protesten geen zin hebben gehad. Dat Tryater en de regio-orkesten misschien alsnog meer geld krijgen, is prettig voor hen, maar voor de sector een heel klein doekje voor het bloeden.”