4 redenen om uit te gaan

Dream City van Anoek Steketee. Dream City is het nieuwste project van fotografe Anoek Steketee en schrijfster Eefje Blankevoort. Een bezoek aan het pretpark Dream City in Irak in 2006 was de start van een rondreis langs pretparken in landen als Israël, Turkmenistan, Rwanda, China, en de VS. Ondanks de verschillende culturele, sociale en politieke contexten, is de essentie herkenbaar: fonkelende lichtjes, ijskraampjes en een sprookjesdecor. Steketee fotografeert de omgeving, bezoekers en medewerkers. Tegelijkertijd verschijnt het gelijknamige boek Dream City met foto’s en achtergrondverhalen. Anoek Steketee

1 muziek

Greg Dulli en The Twilight Singers

Utrecht: Tivoli. Zaal open: 19.30u. Aanvang: 20.15u. Entreeprijs: €18. www.tivoli.nl

Vandaag komt Greg Dulli met The Twilight Singers naar Tivoli Oudegracht. De zanger, eerder onderdeel van The Afghan Whigs, hield zich de laatste jaren met Mark Lanegan bezig met The Gutter Twins waarbij hij soul met grunge combineert. Op hun laatste (vijfde) album Dynamite Steps (2011) gaan de teksten over dood, verderf, (zelf)haat en een beetje liefde.

2 manifestatie

Project HI

Amsterdam: Bijlmer Parktheater. Kaarten € 10 per dag, uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het Bijlmer Parktheater. www.bijlmerparktheater.nl

Vanaf vandaag tot en met 3 juli is het Bijlmer Parktheater het toneel voor de zesdaagse van Project HI, een multidisciplinaire manifestatie die ontwikkeld is door de jonge theatermaker Lucas de Man van Nieuwe Helden en geproduceerd door Het Lab Utrecht. Tijdens de zesdaagse staat de relatie tussen vader en kind centraal. Project HI is een veelzijdig kunstproject met optredens, voorstellingen, bijeenkomsten, een conferentie en een fototentoonstelling. Daarnaast zijn er workshops van Stichting Dansgroep Déjà Vu.

3 fotografie

Dream City

Rotterdam: Nederlands Fotomuseum. Tot en met 28 aug. www.nederlandsfotomuseum.nl

Dream City is het nieuwste project van fotografe Anoek Steketee en schrijfster Eefje Blankevoort. Een bezoek aan het pretpark Dream City in Irak in 2006 was de start van een rondreis langs pretparken in landen als Israël, Turkmenistan, Rwanda, China, en de VS. Ondanks de verschillende culturele, sociale en politieke contexten, is de essentie herkenbaar: fonkelende lichtjes, ijskraampjes en een sprookjesdecor. Steketee fotografeert de omgeving, bezoekers en medewerkers. Tegelijkertijd verschijnt het gelijknamige boek Dream City met foto’s en achtergrondverhalen.

4 theater/performance

Een Dik Uur & Najomie

Amsterdam: Frascati 3. Kaarten € 13 of € 9 (reductie). Aanvang 13.00u. www.itsfestival.nl

Op de laatste dag twee voorstellingen binnen het ITs Festival waarin nieuw net afgestudeerd talent van de theaterscholen werk presenteert. Een Dik Uur is een stuk over de mediatisering van onze wereld van Rebekka de Wit. Zij maakte in 2007 een reality-reportage van haar reis naar Madagaskar. Haar ervaringen riepen zoveel vragen op, dat ze besloot er drie monologen aan te wijden. Deze zijn nu samengesmeed tot één stuk. Laura de Vries creëerde voor haar afstudeervoorstelling het personage Najomie. Een poetsvrouw die je meeneemt naar een verborgen wereld. Een wereld waarin het leven trilt.