3 redenen om tv te kijken

Metropolis Wat is de betekenis van de zon? Vijftig lokale correspondenten doen daar verslag over vanuit hun eigen land. Zo vertelt correspondent Mia dat de Chinezen de zon mijden omdat een blanke huid het schoonheidsideaal is. Veel vrouwen gebruiken in China huidbleekproducten. En ook Joseph is geen zonliefhebber. Hij woont in Burkina Faso en is een albino. Hij kan zich nauwelijks zonnebrandcrème veroorloven en blijft zo veel mogelijk binnen. Er zijn ook zonaanbidders. Zoals de Khumbara-stam in India. De zon krijgt daar bij wijze van offer iedere dag een bordje met eten voorgeschoteld. A festival-goer reacts while the sun rises over the Stone Circle after the final day of the Glastonbury festival near Glastonbury, Somerset, on June 27, 2011. US soul diva Beyonce on Sunday brought Britain's Glastonbury festival to a flamboyant finale with a greatest hits and covers set before of 100,000 sun-baked revellers. Despite a wet start to festivities on Thursday and Friday, the weather gods smiled on the 170,000 ticket holders with unbroken sunshine greeting artists performing at the farm in Somerset, south west England, on Saturday and Sunday. TOPSHOTS AFP PHOTO / Adrian Dennis AFP

1 Zon

Metropolis

Ned 3, 23:40 - 00.10 u.

Wat is de betekenis van de zon? Vijftig lokale correspondenten doen daar verslag over vanuit hun eigen land. Zo vertelt correspondent Mia dat de Chinezen de zon mijden omdat een blanke huid het schoonheidsideaal is. Veel vrouwen gebruiken in China huidbleekproducten. En ook Joseph is geen zonliefhebber. Hij woont in Burkina Faso en is een albino. Hij kan zich nauwelijks zonnebrandcrème veroorloven en blijft zo veel mogelijk binnen. Er zijn ook zonaanbidders. Zoals de Khumbara-stam in India. De zon krijgt daar bij wijze van offer iedere dag een bordje met eten voorgeschoteld.

2 Poetsen

Hoe schoon is jouw huis?

RTL 8, 19:30-20.00 u.

Het dynamische poetsduo Kim Woodburn en Aggie MacKenzie maken vieze huizen in Engeland schoon. Vies is echt een understatement. De kijker denkt: afbreken dat huis. Maar de dames trekken gewoon de rubberhandschoenen aan en gaan met een schuursponsje een houten vloer te lijf die 25 jaar (serieus) niet is schoongemaakt. Het resultaat is inspirerend.

3 Problemen

Big trouble in tourist Thailand

RTL 5, 22:20-23.15 u.

Thailand, het is er fantastisch. Maar er is ook een keerzijde: het is een streng land. En dat kan leiden tot échte problemen voor toeristen. In deze aflevering wordt een 21-jarige Britse matroos opgelicht door een lokale jetski-verhuurder. De verhuurder bedreigt de matroos en zijn maten omdat hij meer geld wil zien. De baas van de matroos moet er bijkomen om de boel te sussen. En een jong meisje belandt in een Thaise gevangenis. De politie heeft haar betrapt op het gebruik van cannabis. Haar vriend is niet gepakt. Hij zit de hele nacht huilend voor haar cel. Want zoals iemand van de ambassade heeft bevestigd: het ziet er niet best uit.