Zeventien doden bij aanval op Al-Qaedakamp in Mali

Bij een aanval van het Mauritaanse leger op een vermoedelijk trainingskamp van Al-Qaida in buurland Mali zijn zeventien mensen om het leven gekomen. Dat zei de Mauritaanse kolonel die de operatie leidde gisteren, meldt persbureau AP.

Volgens de kolonel is de aanval vrijdag uitgevoerd in de regio Wagadou, een bebost gebied bij de grens met Mauritanië. De aanval kostte twee Mauritaanse soldaten en vijftien leden van de terreurorganisatie het leven.

Het is bekend dat de Afrikaanse tak van Al-Qaida actief is in de woestijnen en wouden in het grensgebied tussen Mali en Mauritanië. De groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoering van tientallen buitenlanders. Daarnaast heeft de groep een reeks aanslagen gepleegd op militaire installaties en gebouwen van de Mauritaanse regering.

    • Peter Zantingh