Topfavoriete Wozniacki en Williams-zusjes uitgeschakeld

Caroline Wozniacki glijdt uit in haar partij tegen de Slowaakse Cibulkova. Foto AFP / Carl de Souza

Serena Williams gaat haar Wimbledontitel van vorig jaar niet prolongeren. Ze verloor vandaag in de achtste finales van Marion Bartoli. Het werd 6-3 en 7-6. Ook de als eerste geplaatste Caroline Wozniacki werd verrassend uitgeschakeld door Dominika Cibulkova: 1-6, 7-6 en 7-5.

De Deense Wozniacki was in de eerste set oppermachtig tegen haar Slowaakse tegenstandster. Maar in het vervolg van de wedstrijd kreeg ze het toch nog moeilijk. Cibulkova ging beter spelen en dwong de nummer één van de wereld tot het uiterste te gaan, iets wat Wozniacki vandaag niet goed afging. De Deense wacht nog steeds op haar eerste grand slamtitel. Cibulkova speelt nu in de kwartfinales tegen Maria Sjarapova.

Serena Williams, die eerder deze maand haar rentree maakte na een jaar blessureleed, moest eerder vanmiddag in de eerste set haar service één keer inleveren. Voor de als negende geplaatste Bartoli was dat voldoende om de set te pakken. In het tweede bedrijf ging de strijd gelijk op tot 5-5. Williams werd toen gebroken, waarna Bartoli de wedstrijd mocht uitserveren. De Française was haar zenuwen echter niet de baas en daardoor kon Williams een tiebreak forceren. Daarin nam de Amerikaanse een voorsprong, maar trok Bartoli uiteindelijk aan het langste eind.

Ook vijfvoudig Wimbledonwinnaar Venus Williams, als 23e geplaatst, vloog uit het toernooi. De als 32e geplaatste Tsvetana Pironkova had weinig ontzag voor de ooit machtige Amerikaanse: 6-2 en 6-3. De Bulgaarse haalde vorig jaar de halve finales op het heilige gras in Londen.

    • Peter Zantingh