Waarschuwingen voor noodweer in avondspits

Weggebruikers en treinreizigers moeten morgen in de avondspits rekening houden met noodweer, waarschuwen de Verkeersinformatiedienst (VID) en spoorbeheerder Prorail.

De VID verwacht dat het verkeer veel hinder zal ondervinden aan het verwachte noodweer. Vooral in het zuidwesten van het land krijgen weggebruikers te maken met zware regenval, onweer, hevige hagelbuien en zware windstoten. Afhankelijk van het tijdstip dat het noodweer losbarst, kunnen er grote files ontstaan op de Nederlandse wegen. De VID vraagt weggebruikers voorzichtig te rijden.

Prorail adviseert dat treinreizigers zich voor vertrek op de hoogte te stellen van welke treinen rijden en welke niet, aangezien het noodweer ook voor problemen op het spoor kan zorgen.

Vandaag was het volgens het KNMI de eerste tropische dag van het jaar. Het kwik in De Bilt steeg tot boven de dertig graden. Morgen kan het in het oosten en zuidoosten van het land zelfs 34 graden worden, maar vanmiddag voorspelde Weeronline al dat dinsdag afgesloten kan worden met behoorlijke onweersbuien, waardoor plaatselijk wateroverlast kan ontstaan. De meteorologen sluiten hevige hagelbuien en windstoten tot 75 km per uur niet uit.

    • Hans Klis