Voorpret: een voorproefje van Janelle Monáe

Singer Janelle Monae performs at the Gibson Amphitheatre in Los Angeles June 14, 2011. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES)
Singer Janelle Monae performs at the Gibson Amphitheatre in Los Angeles June 14, 2011. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) Janelle Monáe tijdens een optreden in Los Angeles, op 14 juni 2011. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Velen waren al blij met de komst van Janelle Monáe naar North Sea Jazz, en na het zien van de beelden van haar show op Glastonbury is die zin zeker niet minder.

Jan Vollaard sprak Monáe voor het Cultureel Supplement in NRC Handelsblad van afgelopen donderdag. Vollaard noemt haar talent ‘van buitenaardse omvang’, met ‘kenmerken van een vrouwelijke Prince, een James Brown én een Michael Jackson’.

Terecht, al die superlatieven? Oordeel zelf met onderstaande uitvoering van Tight Rope voor het honderdduizendkoppige publiek van Glastonbury:

Over haar performance zegt Monáe zelf tegen Vollaard:

“Het zit in mijn DNA om goed voor mezelf te zorgen, en dus ook voor mijn muziek. Een goede show is minstens zo belangrijk als de muziek zelf.” - Janelle Monáe, afgelopen donderdag in NRC Handelsblad

Janelle Monáe treedt vrijdag 8 juli om 20.30 uur op in de Maas-zaal.