voetbalnieuws

Hatem Ben Arfa is volledig fit verklaard. Dat meldde zijn zaakwaarnemer Simon Stainrod in de Sunday Sun. De 23-jarige Fransman brak in oktober zijn been op twee plaatsen na een grove charge van Nigel de Jong. Het revalidatieproces van Ben Arfa verliep moeizaam. In november moest de Franse international voor de tweede keer onder het mes na complicaties aan zijn scheenbeen.

Internazionale heeft Gian Piero Gasperini als trainer aangesteld. De 53-jarige Italiaan volgt Leonardo op en tekent een contract voor twee seizoenen. Gasperini zat zonder club, maar stond tot november van het vorige seizoen onder contract bij Genoa. „We zijn erg tevreden met zijn komst”, zei Inter-voorzitter Massimo Moratti op de site.

Mexico heeft voor de zesde keer de Concacaf Gold Cup gewonnen. In de finale nam Amerika een 2-0 voorsprong door doelpunten van Michael Bradley en Landon Donovan. Pablo Barrera zorgde voor de aansluitingstreffer en nog voor rust maakte Andres Guardado gelijk. Na rust maakte Barrera 3-2. Giovani dos Santos besliste het duel met een lobje.

NAC-aanvaller Leonardo speelt komend seizoen op huurbasis voor Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft tevens een optie tot koop bedongen op de Braziliaan. Technisch directeur Jeffrey van As van NAC is opgelucht over het vertrek van Leonardo. „Er was weinig draagvlak meer voor Leonardo binnen de club. Zelf voelde hij zich ook niet meer zo op zijn plek hier. Dat zag je aan zijn spel.”

Spanje heeft het EK voor spelers onder 21 gewonnen door in de finale Zwitserland met 2-0 te verslaan. Spanje kwam op voorsprong door Ander Herrera. Hoogtepunt was de treffer van Barcelona-middenvelder Thiago, die doelman Yann Sommer te ver voor zijn doel zag staan en van ver een vrije trap raak schoot.

Het Braziliaanse Flamengo heeft een kliklijn geopend: als mensen sterspeler Ronaldinho in het uitgaansleven aantreffen, kunnen ze dat anoniem melden. De club nam de maatregel omdat Ronaldinho de laatste tijd matig presteert op het veld maar in de discotheken wél de hoofdrol opeist. „Natuurlijk maken we ons zorgen, we hebben veel geld voor Ronaldinho betaald”, zei voorzitter Patricia Amorim.