Video: meeuw steelt camera en vliegt een eindje

Meeuw

Als een man in Cannes, Frankrijk, zijn handzame cameraatje (zo’n ding) even op straat neerzet, is een meeuw er rap bij om het ding te stelen. Hij gaat ermee vandoor, onderwijl natuurlijk alles filmend.

De echtheid van dit bijzondere filmpje wordt door sommigen in twijfel getrokken: de producent van de camera is bedreven in het creëren van filmpjes die viral gaan. Maar ook dan is dit leuk gedaan: de haastige geluiden wanneer de meeuw het ding net te pakken heeft en op de vlucht gaat, hoe zijn ademhaling op rust komt als hij buiten bereik is en dat klagende geschreeuw wanneer hij erachter komt dat wat hij gestolen heeft, niet eetbaar of anderszins nuttig is.

De eigenaar van de camera claimt dat het gefilmde authentiek is en dat de vogel gelukkig niet zo ver vloog en landde op een kasteelmuur. Hij klom erop en kon het achtergelaten cameraatje weer terugstelen.

    • Peter Zantingh