Van den Brom kan niet weg bij ADO

ADO Den Haag houdt trainer John van den Brom aan zijn contract. De 44-jarige oefenmeester bereikte vorige week een akkoord met Vitesse, maar de Arnhemse clubleiding wilde niet voldoen aan de afkoopsom die ADO vroeg. Bij ongewijzigde standpunten blijft Van den Brom trainer van ADO Den Haag.

In een verklaring op zijn website gaat ADO Den Haag er vanuit dat Van den Brom blijft. Daarin wordt gemeld dat de trainer enige dagen rust heeft gekregen om de teleurstelling te verwerken. Om die reden miste Van den Brom vanochtend de eerste training van ADO.

Van den Brom heeft er één seizoen op zitten bij ADO. Daarvoor trainde hij drie jaar AGOVV.

Mounir el Hamdaoui is komend seizoen niet welkom bij de eerste selectie van Ajax. De spits kreeg die mededeling per brief. Hij moet zich op 11 juli bij Jong Ajax melden. De club wil van El Hamdaoui af en heeft zich bereid verklaard mee te werken aan een transfer.

El Hamdaoui botste afgelopen seizoen meermaals met trainer Frank de Boer, die hem in maart al eens uit de selectie zette na een incident in de kleedkamer tijdens de rust van het bekerduel tegen RKC Waalwijk. Ajax hoopt op korte termijn in AZ-speler Kolbeinn Sigthorsson een nieuwe spits binnen te halen.

Dries Mertens heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met PSV over een transfer naar Eindhoven. De 24-jarige Belgische speler van FC Utrecht wil, net als zijn ploeggenoot Kevin Strootman, graag de overgang naar de Brabantse club maken.

PSV moet nog met een nieuw bod komen voor de twee spelers. FC Utrecht weigerde het eerste bod van PSV, dat 10 miljoen euro over had voor het duo Mertens/Strootman. „Wij hebben aangegeven waar het breekpunt voor ons ligt en PSV had afgelopen weekeinde de tijd gekregen om daarover na te denken”, vertelt technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht.

PSV heeft kenbaar gemaakt dat het Strootman en Mertens niet afzonderlijk wil kopen. „PSV heeft aangegeven alleen geïnteresseerd te zijn in een packagedeal”, vertelt Booy.