Rafael Nadal door naar kwartfinales Wimbledon

Caption: Spanish player Rafael Nadal reacts after beating Argentine player Juan Martin Del Potro during the men's single at the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on June 27, 2011. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
Caption: Spanish player Rafael Nadal reacts after beating Argentine player Juan Martin Del Potro during the men's single at the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on June 27, 2011. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Wimbledon=titelverdediger Rafael Nadal viert zijn overwinning op de Argentijn Juan Martin Del Potro. De Spanjaard gaat door naar de kwartfinale. Foto AFP / Carl de Souza

De nummer een van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales op Wimbledon.

In vier sets versloeg titelverdediger Nadal met moeite, de nummer 24 van de wereld, Juan Martin del Potro. Het was een bijna vier durende slijtageslag, maar uiteindelijk was de Spanjaard met 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4), 6-4 te sterk voor de Argentijn.

Adembenemende eerste set

Het publiek op het Centre Court van Wimbledon hield net voor de tiebreak van de eerste set even de adem in. De Spanjaard liet zich behandelen aan een voetblessure en klaagde over een stekende pijn. Het intapen van de voet bleek echter wonderen te doen en Nadal trok, dankzij wat foutjes van Del Potro, de tiebreak naar zich toe.

Na een ongelukkige uitglijder moest wat later ook Del Potro zich laten behandelen, maar ook bij hem bleek de schade mee te vallen. De Argentijn plaatste op 4-3 zelfs de eerste break van de wedstrijd, won de set, en hield in het derde bedrijf stand tot aan de tiebreak. Daarin trok Nadal echter weer aan het langste eind.

Volgende tegenstander wordt Fish

In de vierde set ging het tot 2-2 gelijk op, waarna Del Potro voor het eerst in de partij zijn service inleverde. De voormalig winnaar van de US Open bleef daarna stevig van zich afbijten, maar kon het tij niet meer keren. Nadal sloeg na drie uur en vijftig minuten spelen op zijn eerste matchpoint toe.

In de kwartfinales treft Nadal de Amerikaan Mardy Fish.

Federer ook door

Eerder vanavond plaatste rivaal Federer zich eveneens voor de kwartfinales door de Rus Mikhail Youzhny te verslaan. De Zwitser treft in de volgende wedstrijd de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.