Nederlaag honkballers

Nederland was niet opgewassen tegen Cuba bij het World Port Tournament in Rotterdam: 1-4.

Het Nederlands honkbalteam heeft gisteren bij het World Port Tournament in het Neptunus-stadion verloren van Cuba, met 4-1. De honkballers hebben nu twee van de vier gespeelde duels verloren. Vrijdag was Taiwan met 8-4 te sterk voor de honkballers, die tijdens dat duel een 4-1 voorsprong uit handen gaven. Duitsland is morgen de tegenstander. De Cubanen scoorden gisteren zowel in de eerste als in de tweede inning een punt, terwijl Nederland daar in aanvallende opzicht weinig tegenover stelde. Alleen in de derde slagbeurt kreeg het team van bondscoach Brian Farley twee man op de honken, maar ook dit leidde niet tot een score. Het duurde tot de negende inning voordat Nederland überhaupt een bal wist te raken. In totaal incasseerde de Cubaanse pitcher Pedroso slechts zes honkslagen. In de laatste inning verdubbelde Cuba de score, waardoor het duel beslist leek. Nederland scoorde nog wel een punt in de gelijkmakende slagbeurt – Bryan Engelhardt kwam over de thuisplaat – maar kon de nederlaag niet afwenden. (NRC)