Medewerker stal 1,25 miljoen van DNB

De Nederlandse Bank. DNB. De Nederlandsche Bank. Directiekamer. Foto Maarten Hartman Photographer: Maarten Hartman Directiekamer van De Nederlandsche Bank. Vandaag werd bekend dat een medewerker in 2008 de bank voor 1,25 miljoen heeft bestolen. Foto NRC / Maarten Hartman

Een medewerker van De Nederlandsche Bank wordt ervan verdacht 1,25 miljoen euro te hebben gestolen uit de kluis.

De diefstal werd in 2008 al ontdekt door de bank, maar de zaak is nu pas aan het licht gekomen. Dat meldt de NOS.

Uit onderzoek van de DNB en de politie bleek een medewerker verantwoordelijk te zijn voor de verduistering. Die bleek toen al in het buitenland te zijn en is nog steeds spoorloos. Op 8 juli dient de rechtszaak tegen de medewerker.

De DNB heeft inmiddels strengere veiligheidsmaatregelen genomen.

    • Hans Klis