In de categorie protest nog dit:

Psychiatrische instellingen voeren vanaf vandaag actie tegen de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg die het kabinet heeft aangekondigd. Brancheorganisatie GGZ Nederland kondigt aan dat bijna alle aangesloten instellingen 24 uur lang geen nieuwe patiënten opnemen, in estafettevorm. Aanleiding is dat minister van Volksgezondheid Edith Schippers 600 miljoen euro wil bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg.

Rechters in Rotterdam en Amsterdam buigen zich in een kort geding dat vervoersbedrijven GVB, HTM en RET aanspanden over de vraag of het personeel van het stadsvervoer wel opnieuw mag staken. De vakbonden hebben voor woensdag weer stakingen in de planning.

De Mars der Beschaving, de protestmars tegen de bezuinigingen in de cultuursector, eindigt vandaag in Den Haag. De Tweede Kamer spreekt vanmiddag over de bezuinigingen voor cultuur. Ook de geplande hervorming van de publieke omroep staat op de agenda.