Grote brand uitgebroken bij zorgcentrum in Nieuwegein

Boven het zorgcentrum waren vanochtend grote rookwolken te zien. Foto screenshot YouTube

Bij een zorgcentrum in Nieuwegein is vanochtend brand uitgebroken. Tachtig voornamelijk oudere bewoners zijn geëvacueerd.

Getuigen spraken tegenover de omroep van een grote rookontwikkeling. Dertig tot veertig mensen hebben volgens RTV Utrecht rook ingeademd. Ambulances reden volgens ooggetuigen af en aan om de oude bewoners naar nabijgelegen ziekenhuizen te vervoeren. De bewoners zonder klachten zijn naar verschillende opvanglocaties gebracht.

Een woordvoerder van de politie liet aan persbureau Novum weten dat het vuur rond acht uur ontstond. De oorzaak van de brand bij zorgcentrum De Geinsche Hof aan de Vuurscheschans is nog onbekend. De brand ontstond op het dak van het zorgcentrum. Het is niet duidelijk hoe lang het blussen nog duurt.

De brandweer rukte uit met groot materiaal en kreeg assistentie van een aantal korpsen uit de regio.