Geen tips van Eltingh en Haarhuis

De ‘Betweters’ Jacco Eltingh en Paul Haarhuis bestaan niet meer. De twee zijn op Wimbledon abrupt gestopt met het geven van hun mening aan de klanten van het onlinewedkantoor Unibet. De pagina is vanmorgen van internet gehaald. Daartoe hebben de oud-tennisprofs en Unibet besloten nadat de internationale tennisfederatie (ITF) Eltingh vragen had gesteld over zijn activiteiten na een artikel in deze krant. Dat heeft Lars Walder, woordvoerder van Unibet bekendgemaakt: „We hebben ons mogelijk niet goed genoeg gerealiseerd dat er vragen zouden kunnen komen. Uit voorzorg hebben we besloten te stoppen met de columns.”

Eltingh en Haarhuis vormden het afgelopen half jaar een schrijversduo op een aan het onlinewedkantoor gelinkte website (www.debetweters.com), waarop ze tijdens belangrijke toernooien de kansen van de verschillende tennisprofs bespraken. Voor Wimbledon leverde Eltingh ook een bijdrage met tips voor de eerste ronde, Haarhuis niet.

Eltingh is in Londen als journalist én als speler van het veteranentoernooi geaccrediteerd, waardoor hij onder de regels valt van de Tennis Integrity Unit (TIU). Spelers mogen op geen enkele wijze ‘inside information’ tegen betaling aan derden verstrekken.

Eltingh wilde niet reageren. Unibet liet opgelucht weten dat het duo wel mee mag doen aan het veteranentoernooi op Wimbledon.

Wimbledon: pagina 24

    • Koen Greven