'Franse banken bereid om Grieken te helpen'

Parijs zou de banken hebben overgehaald om mee te werken.

Volgens het Franse dagblad Le Figaro, dat het nieuws meldt op basis van anonieme bronnen, is met financiële instellingen een plan overeengekomen dat nieuwe leningen aan Griekenland met een looptijd van dertig jaar mogelijk maakt. Frankrijk zou daarmee het eerste land zijn dat banken weet te bewegen tot hulp aan de Grieken. Frankrijk zou ook met banken zijn overeengekomen dat zij zeventig procent van door Griekenland afgeloste schulden opnieuw investeren in het land. Volgens Le Figaro gaat Parijs vandaag op zoek naar Europese steun voor het plan, tijdens een bijeenkomst in Rome over de Griekse crisis waar meer dan dan vierhonderd banken aanwezig zullen zijn. Vorige week kwamen de ministers van Financiën van de eurozone overeen dat private partijen op vrijwillige basis kunnen deelnemen aan het reddingsplan voor Griekenland. (NRC)