Formule 1: Vettel snelste op circuit van Valencia

Het was de zesde seizoenszege van Sebastian Vettel in acht races.

Sebastian Vettel heeft gisteren de Grand Prix van Europa gewonnen in de Formule 1. De Duitse coureur van Red Bull had op het stratencircuit van Valencia ruim tien seconden voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari). Het is de zesde zege van Vettel in acht races. Vettel loopt in de WK-stand verder uit op de Brit Jenson Button (McLaren), die zesde werd.

Vettel startte in Valencia van poleposition en gaf de koppositie niet meer uit handen. Waar hij twee weken geleden de zege in de laatste ronde van de GP van Canada weggaf door een slippertje, reed hij gisteren een foutloze race. Vettels ploeggenoot Mark Webber werd derde, vóór Lewis Hamilton en Felipe Massa.

Michael Schumacher botste tijdens de race tegen de auto van Vitaly Petrov en verloor zijn voorvleugel. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde als zeventiende. (Novum)