Draag bij aan Potter online

J.K. Rowling is toch nog niet klaar met tovenaarsleerling Harry Potter. Ze gaat de wereld van Potter uitbreiden met de site pottermore.com.

Sinds enige tijd was er op pottermore.com weinig anders te zien dan twee fikse uilen tegen een roze achtergrond en Rowlings handtekening. Fans keken reikhalzend uit naar donderdag 23 juni, als de site onthuld zou worden.

Sinds die dag is er inderdaad een filmpje te zien waarop Rowling de online-expansie van de Potterboeken aankondigt; letters en zinnen uit de boeken komen in het filmpje tot leven en vormen brilletjes, uilen en bomen en een groot hek. Bezoekers kunnen via de site van Pottermore ook e-books bestellen. De site is gratis, maar vraagt wel registratie. Lezers kunnen ideeën aandragen, zodat een online plaform onstaat.

De allerlaatste Potter-film, deel 2 van Harry Potter and the Deathly Hallows, verschijnt 13 juli in de Nederlandse bioscopen.

Het volgende bot dat fans toegeworpen krijgen is nu de datum van 31 juli. Het eerste miljoen geregistreerde gebruikers krijgt dan toegang. Vanaf oktober gaat de site voor iedereen online. Rowling zal zelf nog onbekend materiaal, ‘dingen die nog in mijn hoofd zitten over de wereld van Harry Potter’, op de site zetten. In het filmpje vertelt ze dat ze, dertien jaar na het verschijnen van het eerste Potterboek, nog altijd honderden brieven per week krijgt van haar fans. (NRC)