Afbeelding Billy the Kid geveild voor 2,3 miljoen

De enige foto van de beroemde bandiet Billy the Kid heeft veel meer geld opgebracht dan verwacht.

Een foto van Billy the Kid is zaterdag op een veiling in het Amerikaanse Denver voor 2,3 miljoen dollar verkocht. De afbeelding is in handen van een verzamelaar gekomen. Het gaat om een negatief op tin en is vermoedelijk het enige gewaarmerkte portret van de beroemde bandiet. Vooraf werd gedacht dat de afbeelding tussen de drie- en vierhonderdduizend dollar op zou brengen.

De afbeelding stamt waarschijnlijk uit 1879 of 1880 en is gemaakt in Fort Summer, New Mexico. Op de foto is Billy the Kid te zien, gekleed in meerdere lagen kleding, met een gedeukte hoed op. Hij houdt een karabijn vast en in een holster heeft hij een Colt-revolver.

Billy the Kid gaf de foto aan zijn vriend Dan Dedrick. Sindsdien is die in de familie van Dedrick gebleven. Volgens een woordvoerder van de veiling laat de afbeelding een typisch beeld van het Wilde Westen zien. „Er is slechts één foto van Billy the Kid, daarom spreekt die erg tot de verbeelding .” (AP)