3 redenen om tv te kijken

1 film

Q & A

RTL 7, 22.30 -1.10 u.

Politieman Michael Brennan schiet een drugsdealer neer en krijgt van zijn bazen de opdracht om het op zelfverdediging te laten lijken. Maar de jonge officier van justitie, die de zaak onderzoekt, vertrouwt het toch niet helemaal. Met Timothy Hutton en Nick Nolte. (1990, Sidney Lumet)

2 Docu

Niemand kent mij

Ned. 3, 20.30-21.50 u.

Jarenlang zag iedereen hem als veelbelovend talent. Totdat wielrenner Thomas Dekker in 2009 moest toegeven dat hij doping had gebruikt. Hij werd geschorst tot 1 juli 2011 en publiceerde het boek Schoon genoeg. Daarin schrijft hij: „De verlokkingen van roem en geld kunnen je verblinden. Maar alleen hard trainen en alles voor je sport over hebben leiden naar eerlijke topprestaties, prestaties die je niet dwingen weg te kijken als je voor de spiegel staat. Doping is een dwaallicht.” Documentairemaker Geertjan Lassche volgde de gevallen ster.

3 reportage

Je zal het maar hebben

Ned. 3, 22.40-23.15 u.

Pasgemaaid gras, vers brood of de lichaamsgeur van je geliefde. Hoe is het om dat allemaal niet meer te kunnen ruiken? Presentator Valerio Zeno vraagt het aan de 29-jarige Tasmare. Door een ongeluk kreeg zij anosmie, een ziekte waarbij je reukzenuw niet meer werkt.