Vettel wint Grand Prix van Europa

Caption: Red Bull Racing's German driver Sebastian Vettel crosses the finish line at the Valencia Street Circuit on June 26, 2011 in Valencia during the European Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / Tom Gandolfini Red Bull-coureur Sebastian Vettel viert zijn zesde Grand Prix overwinning in Valencia. Foto AFP / Tom Gandolfini

Sebastian Vettel heeft vanmiddag de Grand Prix van Europa gewonnen.

Het is de zesde overwinning voor de Duitse coureur van Red Bull in acht wedstrijden. Fernando Alonso van Ferrari kwam bijna elf seconden later als tweede over de finish en Red Bull-ploeggenoot Mark Webber eindigde als derde in Valencia.

Vettel leidt het klassement met 186 punten en vergrootte vandaag de afstand met zijn directe concurrenten, Webber en Jenson Button tot 77 punten.

Op 12 juni verloor titelverdediger Vettel van Button door een fout in de laatste ronde.

    • Hans Klis