Talibaan bevestigen inzetten eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist

Omwonenden en politiemannen verzamelen zich bij het aangevallen politiebureau. Foto Reuters / Mustansar Baloch

De Pakistaanse Talibaan hebben voor het eerst een vrouwelijke zelfmoordterrorist ingezet. Volgens de terreurorganisatie gebeurde dat gisteren in het noordwesten van Pakistan toen bij een aanslag op een politiebureau tien doden vielen.

De vrouw maakte naar zeggen van de Talibaan deel uit van een duo dat granaten gooide en om zich heen schoot met machinegeweren in het bureau in Dera Ismail Khan. Hierna bliezen de twee terroristen zichzelf op.

Talibaanwoordvoerder Ahsanullah Ahsan verklaart vandaag tegenover persbureau AP dat de twee getrouwd waren. Volgens Ahsan laat het inzetten van een vrouw bij terreurdaden zien “hoe een grote hekel de Talibaan hebben aan Pakistaanse ordediensten”.

Eerder kwamen uit Pakistan al geluiden van vrouwen die zouden zijn ingezet als zelfmoordterrorist. Dit is de eerste keer dat de plaatselijke Talibaan dit bevestigen.

    • Jules Seegers