Partijgenoot van premier Cameron dood aangetroffen op Glastonbury

A private ambulance reverses into the VIP backstage area of Hospitality at Glastonbury Music Festival, after a man was found dead in a portable toilet, Sunday, June 26, 2011. A close friend of British Prime Minister David Cameron has been found dead in a portable toilet at the Glastonbury music festival. Cameron said he was devastated to hear of the death of Christopher Shale, who chaired his West Oxfordshire constituency's Conservative Association. Cameron said Shale was a "close and valued friend." It was not immediately clear how Shale died Sunday. Local police confirmed his death, but did not pick up the phone when The Associated Press called asking for further details. (AP Photo/Joel Ryan) Het lichaam van Christopher Shale wordt afgevoerd van het festivalterrein van Glastonbury. Foto AP / Joel Ryan

Christopher Shale, partijgenoot en een goede vriend van de Britse premier David Cameron is dood aangetroffen op een toilet op het muziekfestival Glastonbury.

Dat maakte de politie bekendgemaakt, meldt persbureau AP. Shale werd vanochtend door agenten gevonden in het vip-gedeelte op het festivalterrein. Hoewel de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld, zei festivalorganisator Michael Eavis dat Shale waarschijnlijk zelfmoord had gepleegd. Glastonbury is een muziekfestival waar jaarlijks bijna tweehonderd duizend mensen op af komen.

Shale was voorzitter van de Conservative Association in het kiesdistrict van Cameron, West Oxfordshire. In een verklaring zeiden Cameron en zijn vrouw Samantha diepbedroefd te zijn door het overlijden van Shale.

“Hij was een goede vriend en hij is de afgelopen tien jaar een enorme steun geweest. Een grote rots in mijn leven is plotseling weggerold. Net als zoveel anderen hebben Sam en ik een goede en zeer gewaardeerde vriend verloren.”

Vandaag verscheen nog een interview met Shale in de Britse krant Mail on Sunday waarin hij stevige kritiek uitte op de Conservative Association en de lokale afdeling van de Tories. Hierin zei hij dat het beeld dat kiezers de afgelopen jaren kregen van de partij “ze denken dat we bedelen en van ze stelen”, inderdaad klopt.

    • Hans Klis