Ligthart Nederlands kampioen wielrennen

Pim Ligthart is vanmiddag Nederlands kampioen wielrennen op de weg geworden.

De 23-jarige renner van Vacansoleil bleef in Ootmarsum in de sprint van een kopgroep Bram Tankink (Rabobank) en Reinier Honig (Landbouwkrediet) voor. Robert Gesink stapte af omdat hij moeite zou hebben met de aanpassing na zijn hoogtestage.

Pim Ligthart dacht al een goede kans te maken op winst tijdens het NK, laat hij in een interview met de NOS weten:

Het is de tweede keer op rij dat Rabobank naast de titel grijpt. Vorig jaar werd Nederlands grootste wielerploeg afgetroefd door de op dat moment voor Milram rijdende Niki Terpstra, die in Ootmarsum geen rol van betekenis kon spelen.

Ligthart, Tankink en Honig zaten in een kopgroep die met nog anderhalve ronde te gaan was ontstaan. Rob Ruijgh, Bauke Mollema en Floris Goessinen behoorden ook tot dat zestal. Ruijgh smoorde alle uitlooppogingen in de kiem, waarna zijn ploeggenoot Ligthart kon laten zien over de beste sprintersbenen te beschikken.

De kampioenstrui is niet te bewonderen in de Tour de France. Ligthart is door Vacansoleil niet in de tourselectie opgenomen.

    • Hans Klis