Levenloze lichamen gevonden van 6 klimmers in Franse Alpen

De lichamen van zes bergbeklimmers zijn vanochtend gevonden in de Alpen. Het zestal werd aangetroffen op 2.700 meter hoogte op de bergtop Neige Cordier in het dorp Villar d’Arene in het zuidoosten van Frankrijk.

De identiteit en de nationaliteit van de slachtoffers werden niet direct bekendgemaakt. Volgens burgemeester Xavier Cret, zelf een ervaren alpinist, zijn de klimmers zaterdagochtend om het leven gekomen. Ze zouden in koppels aan elkaar hebben gezeten. Een wandelaar vond de lichamen vanochtend.

Cret meldt aan persbureau AFP dat er van wordt uitgegaan dat de alpinisten zijn uitgegleden over gladde stukken sneeuw gemengd met stenen. De lichamen zijn per helikopter naar het dorp vervoerd, 5 kilometer verderop, waar een kapel voor ze is ingericht.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers