Kabinet spaart waarschijnlijk aantal kunstgezelschappen

De regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV willen ondanks de voorgestelde cultuurbezuinigingen, extra geld beschikbaar stellen voor een aantal regionale kunstgezelschappen.

Bij het Tweede Kamerdebat dat morgen gehouden wordt, dienen de partijen hiervoor drie moties in. Aangezien zij een meerderheid hebben in de Kamer zullen deze naar alle waarschijnlijkheid aangenomen worden, meldt de NOS.

VVD, CDA en de PVV willen dat het Friese theatergezelschap Tryater, Opera Zuid in Limburg, het Gelders Orkest, het Rotterdams Philharmonisch en het Residentie Orkest in Den Haag financieel ondersteund worden.

Vanavond begon in Rotterdam de zogenoemde Mars der Beschaving uit protest tegen de kabinetsbezuinigingen op cultuur.

    • Hans Klis