Egyptische moslims hanteren bulldozers om kerk af te breken

In het zuiden van Egypte hebben islamitische bewoners van het dorp Awlad Khalaf geprobeerd met bulldozers een in aanbouw zijnde kerk neer te halen. Er zou geen toestemming zijn verleend voor de kerk.

Christenen en moslims raakten, naar nu blijkt, gisteren slaags met elkaar in het dorp, meldt Novum. Volgens een agent van de veiligheidsdienst, Assem Hamza, demonstreerden de islamieten bij het terrein waar de kerk werd gebouwd.

Toen de dorpsbewoners op zeker moment met de bouwmachines het heft in eigen hand namen, openden de christenen het vuur. Hierop ontstonden vechtpartijen waarbij drie moslims werden neergeschoten, een van hen verkeert in kritieke toestand. Een christen liep steekwonden op.

Tien procent van de Egyptische bevolking is christen. Zij klagen geregeld over aanvallen door salafistische moslims.