Warme zondag

Het is nu misschien nog moeilijk voor te stellen, maar vanaf morgen gaan de temperaturen snel omhoog. Zo snel dat het dinsdag in een deel van het land misschien wel meer dan 35 graden wordt. Brenger van het veel warmere weer is een hogedrukgebied dat over Frankrijk naar Centraal-Europa trekt. Aan de westflank van dit hogedrukgebied komt vanaf morgen een zuidelijke wind op gang die steeds warmere lucht naar onze omgeving transporteert.

Die warme lucht dringt vandaag binnen. Onder het front dat aan de warmte voorafgaat, is het vandaag bewolkt. Steeds weer valt wat lichte regen of motregen en hoewel de hoeveelheden niet groot zijn, wordt het toch een druilerige dag. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestelijke wind en de temperaturen komen nog niet veel hoger dan rond 17 graden.

Vervolgens gaat het snel. Morgen is er eerst vrij veel bewolking, met in het noordoosten en oosten lokaal nog wat regen of motregen. Vanuit het zuidwesten breekt op steeds meer plaatsen echter de zon door en met 23 tot 27 graden is het al benauwd warm.

Maandag en dinsdag zijn zonnige, hete dagen. Op veel plaatsen worden temperaturen tussen 31 en 34 graden verwacht. Dinsdag is lokaal 37 graden mogelijk. Laat op de dag gaat het onweren, op woensdag gevolgd door veel koeler weer.