‘Tien doden bij aanval militanten op politiebureau Pakistan’

Pakistaanse politieofficieren verzamelden zich vanmiddag in Karachi bij een kantoor van het Internationale Rode Kruis, waar een explosie plaatsvond maar niemand gewond raakte. Foto AP / Fareed Khan

Bij een aanval door militanten op een politiebureau in het noordwesten van Pakistan zijn vanmiddag zeker tien agenten om het leven gekomen. Daarnaast raakten er volgens de lokale autoriteiten vijf agenten gewond.

De aanval was gericht tegen een bureau in een woonwijk van Kolachi in het district Dera Ismail Khan. Op de aanval volgde een urenlang vuurgevecht en drie explosies, waaronder twee zelfmoordaanslagen. Er zouden zich zeker twintig agenten in het gebouw hebben bevonden. Op televisiebeelden was te zien hoe Pakistaanse veiligheidstroepen zich in de omgeving hebben gepositioneerd.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk is het het werk van de Pakistaanse Taliban. Bij de aanval van vanmiddag waren tussen de zeven en twintig militanten betrokken.

Vorig weekend vielen islamitische militanten een militair checkpoint aan in het noordwesten van Pakistan. Bij die aanval kwamen vier soldaten om het leven. Het geweld in Pakistan is opgelaaid sinds het Amerikaanse leger begin mei met een geheime operatie terroristenleider Osama bin Laden wist te doden.

    • Pim van den Dool