Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Ten minste 25 doden bij zelfmoordaanslag Afghanistan

In het zuidoosten van Afghanistan zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies bij een ziekenhuis. Dat melden Afghaanse autoriteiten.

Eerder vandaag werd gemeld dat bij de aanslag zeker 60 mensen om het leven waren gekomen, maar dat aantal werd later naar beneden bijgesteld.

De aanslag vond plaats in Logar, een provincie ten zuiden van Kabul. De bom zou in een auto hebben gezeten. Meer dan veertig mensen zijn gewond geraakt, onder wie patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Omdat de locatie afgelegen ligt, willen Afghaanse hulpdiensten per helikopter gewonden ophalen om ze naar plekken te krijgen waar betere medische voorziening voorhanden is.


De Afghaanse provincie Logar, ten zuiden van Kabul. Klik voor grotere weergave.