Syriërs vluchten naar Libanon - dodental van gisteren naar twintig

Demonstranten in Damascus, gisteren. Er kwamen toen, volgens verklaringen van activisten, minstens twintig mensen om bij de protesten in het land. Foto Reuters

Volgens een Libanese veiligheidsbekleder zijn meer dan duizend Syriërs vannacht de grens met Libanon overgestoken. Het dodental van de protesten van gisteren steeg naar twintig.

De vluchtelingen zouden bij Wadi Khaled (kaart), in het noorden van Libanon, de grens zijn overgestoken. Van hen zouden minstens zes personen schotwonden hebben. De Libanese bron, die anoniem blijft, zegt dat de gewonden inmiddels naar een ziekenhuis in Akkar zijn gebracht.

Bij de protesten in Syrië van gisteren zijn inmiddels in totaal twintig doden gevallen, zeggen Syrische activisten. Berichtgeving uit het land is moeilijk te controleren omdat onafhankelijke nieuwsbronnen niet worden toegelaten.

In heel Syrië waren gisteren weer tienduizenden mensen op de been om te protesteren tegen het regime. De Verenigde Staten zeiden donderdag voor verdere escalatie van de gewelddadigheden te vrezen. De Europese Unie breidde per gisteren de sancties tegen de regering van president Al-Assad uit.

    • Peter Zantingh