PSV krijgt steeds meer steun Eindhovense politiek voor reddingsplan

D66 en CDA in Eindhoven hebben zich achter het reddingsplan van de gemeente geschaard dat PSV financieel gezond moet maken. De coalitie- en oppositiepartij namen die beslissing na de uitkomst van een second opinion. Daarmee lijkt zich een meerderheid voor het plan af te tekenen.

De gemeenteraad krijgt steeds meer steun om de grond te kopen onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang voor een bedrag van ruim 48 miljoen euro. PSV moet veertig jaar jaarlijks 2,4 miljoen euro betalen voor het gebruik van het onroerend goed.

D66, CDA en LPF zullen 28 juni voor de aankoop stemmen. De partijen zijn samen goed voor 14 van de 45 zetels, maar zij krijgen waarschijnlijk ook steun van de PvdA (9 zetels) die in meerderheid voor is. De VVD (8) heeft nog geen beslissing genomen, terwijl SP (4) en GroenLinks (4) definitief tegen zijn.

Voormalig CDA-politicus Gerrit Braks, ING-topman Jan Hommen en hoogleraar Cees Koedijk, onderzochten het plan. De drie spreken in hun verslag van „een beperkt en beheersbaar risico voor het plan, dat economisch en sociaal-maatschappelijk waardevol is voor de regio”.

PSV verhuurt in het nieuwe seizoen doelman Jeroen Zoet aan promovendus RKC. Eerder werd bekend dat de 23-jarige verdediger Jagos Vukovic voor een jaar op huurbasis naar Roda JC vertrekt. (Novum)