Haase geeft op tegen Fish, Nadal bereikt vierde ronde Wimbledon

Nadal balt zijn vuist nadat hij gewonnen heeft van de Luxemburger Müller. Foto AFP / Glyn Kirk

Robin Haase heeft in de vierde set van zijn derderondepartij tegen de Amerikaan Mardy Fish moeten opgeven met een knieblessure. De Nederlandse tennisser stond met 2-1 in sets achter toen hij de wedstrijd moest staken.

Haase verloor de eerste set met 6-3 van de als tiende geplaatste Amerikaan, waarna hij de tiebreak in de tweede set met 7-5 wist te winnen. De derde set won Fish weer met 6-2. Bij een stand van 1-1 in de vierde set gaf Haase op omdat hij te veel last had van zijn knie. De Nederlander stond eerder anderhalf jaar aan de kant met knieklachten.

Titelverdediger Rafael Nadal bereikte vanmiddag wel de laatste zestien van Wimbledon. De Spanjaard had twee tiebreaks nodig, maar won uiteindelijk ‘gewoon’ in drie sets van de Luxemburgse qualifier Gilles Müller.

De eerste set werd gisteravond al gespeeld en werd door Nadal met 8-6 in de tiebreak gewonnen. Nadat de wedstrijd na de regenval van gisteravond vanmiddag werd hervat resulteerde ook de tweede set in een tiebreak. Op 5-5 verloor Müller een punt op zijn service, waarna Nadal de tiebreak met 7-5 wist te winnen. Na deze twee mentale klappen bleek Müller in de derde set niets meer waard: 6-0.

In het vrouwentoernooi Carolina Wozniacki, de nummer één van de plaatsinglijst, eenvoudig de vierde ronde. Ze versloeg de Australische Jarmila Gajdosova met 6-3 en 6-2. Maria Sharapova ging ook door naar de laatste zestien: de als vijfde geplaatste Russische rekende af met de Tsjechische Klara Zakopalova: 6-2, 6-3.

    • Pim van den Dool