Michael Jackson twee jaar dood: 1600 fans eren King of Pop

Michael Jackson

Het is vandaag twee jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Voor ‘Behind The Mask’, een nummer van het posthume album Michael (van december van vorig jaar), werd deze clip gemaakt.

Het nummer is van The King of Pop zelf, maar de beelden zijn van in totaal 1600 fans die in hun eigen filmpjes zijn zang en zijn moves imiteren en de liefde voor hun held uiten, bij elkaar gemonteerd door regisseur Dennis Liu.

Michael Jackson overleed op donderdag 25 juni 2009. Hij was 50 jaar oud. Vanaf de zomer van 2009 stond een reeks van vijftig concerten in Londen gepland, die geheel uitverkocht was. Over de schuldvraag rond Jacksons dood loopt de rechtszaak nog. Dokter Conrad Murray, die bij hem was toen hij overleed, wordt verdacht van onvrijwillige doodslag.

    • Peter Zantingh