Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Hij: 'Comazuipen is niet mijn ambitie'

Arthur Melchers (17) begint in september aan een studie geneeskunde (tweede keuze: farmacie):

„Van onze broers hadden we gehoord dat het in Lloret de Mar chill is. Ik denk dat we elke avond uitgaan en overdag in bed liggen en zonnen. Soms gaan we uit eten, maar ik vind het ook leuk om te koken. In onze groep is de een zuiniger dan de ander, maar we hebben niet vaak discussies over geld. Ik hou niet van moeilijk doen over geld, eigenlijk hou ik sowieso niet van moeilijk doen.

„Ik werk zes uur per week bij Albert Heijn en verdien zo’n 70 euro per maand. Elke drie maanden komt daar ongeveer 75 euro bij. Dat komt omdat we 10 procent uitbetaald krijgen van wat onze ouders daar uitgeven aan boodschappen. Het maakt me niet uit dat ik maanden werk voor zeven dagen Lloret de Mar. Ik sta er ook nooit bij stil dat ik voor elk biertje een uur moet werken. Vorig jaar kreeg ik 70 euro vakantiegeld van mijn ouders. Ik hoop dat ik nu ook weer iets krijg.

„Als ik uitga, maak ik meestal 20 euro op. Uitgaan in Lloret zal duurder zijn. Ik drink vooral bier, maar soms ook mixdrankjes en heel soms sterke drank, zoals whisky. Mijn ouders zeggen altijd als ik uitga: ‘Kijk uit, drink niet te veel en wees verstandig.’ Al weten ze wel dat ik redelijk verstandig ben. Sommige jongens drinken te veel, maar ik hou daar niet van. Ik wil geen dingen doen waarvoor ik me achteraf schaam. Ik vind het wel spannend om voor het eerst zonder mijn ouders naar het buitenland te gaan. We hebben nu meer verantwoordelijkheid. Als er iets gebeurt, kunnen je ouders er niet snel zijn.”