Hartverwarmend: het kleine voetbalteam dat nog nooit scoorde

l'equipe petit

Speelplezier, positiviteit, samenspel en respect voor de tegenstander: dat is waar sport om draait. Dat laat dit team van zevenjarige kinderen prachtig zien, ook al hebben ze nog nooit een doelpunt gemaakt.

Het team van Margatania FC, uit de Catalaanse plaats Vilanova i la Geltrú, verliest elke wedstrijd. Soms krijgen ze negen doelpunten tegen, soms elf, soms zevenentwintig. Zelf hebben ze nog nooit gescoord - wel een keertje bijna. Maar als het een keer gebeurt, op een dag… de ogen van de kleine jongetjes en meisjes van l’Equip Petit stralen al bij het idee.

Volgens de makers van het filmpje was het oorspronkelijk bedoeld voor de vaders en moeders van de voetballertjes. Ze zijn van plan volgend jaar de hele competitie met de camera aan de zijlijn te staan en een uitgebreidere documentaire te maken.

    • Peter Zantingh