Federer zonder problemen naar laatste zestien Wimbledon

Federer vanmiddag in actie op het Centre Court in zijn partij tegen David Nalbandian. Foto AFP / Carl de Souza

Roger Federer heeft zich vanmiddag geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Zwitser, zesvoudig winnaar en dit jaar als derde geplaatst, rekende in drie sets af met de Argentijn David Nalbandian: 6-4, 6-2, 6-4.

Federer kwam gedurende de wedstrijd geen moment in de problemen, hoewel hij in de eerste set nog wel een behoorlijk aantal onnodige fouten maakte. In de tweede set brak hij Nalbandian echter twee keer en dankzij zijn sterke service werd hij ook in de derde set geen enkele keer gebroken.

In het vrouwentoernooi had Serena Williams, als zevende geplaatst, geen enkele moeite met de als 26e geplaatste Russische Maria Kirilenko. Williams, viervoudig winnaar op Wimbledon, versloeg Kirilenko met 6-3 en 6-2 en staat in de vierde ronde. Bij de mannen bereikte ook de als zesde geplaatste Tsjech Tomas Berdych vanmiddag de laatste zestien. Hij won met 6-2, 6-4 en 6-3 van de Amerikaan Alex Bogomolov.

Eerder vanmiddag won titelverdediger Rafael Nadal al zijn derderondepartij tegen de Luxemburger Gilles Müller (7-6, 7-6, 6-0). Robin Haase moest in de vierde set van zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Mardy Fish opgeven met een knieblessure. De nummer één van de plaatsingslijst bij de vrouwen, Caroline Wozniacki, won in twee sets van Jarmila Gajdosova (6-3, 6-2).

    • Pim van den Dool