‘El Hamdaoui niet meer welkom bij Ajax 1’

Een doelpoging van El Hamdaoui tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht dit seizoen. Foto Reuters / Michael Kooren

De Ajax-periode van Mounir El Hamdaoui zit erop, zo lijkt het. De Marokkaanse spits, die vorige zomer overkwam van AZ, hoeft niet meer te rekenen op een plek in de selectie, meldt De Telegraaf.

Ajax zou dat via een brief aan El Hamdaoui hebben laten weten. De speler heeft een bewogen seizoen achter de rug in Amsterdam. Hij was met bijzondere doelpunten bepalend in enkele wedstrijden in de eerste helft van het seizoen, maar kwam na de aanstelling van Frank de Boer in december verschillende keren in aanvaring met zijn trainer. In maart werd hij uit de selectie gezet na een incident in de rust van het bekerduel in eigen huis tegen RKC Waalwijk.

Ajax begint aanstaande maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. El Hamdaoui dient zich volgens de brief op 11 juli te melden bij Jong Ajax. De Amsterdamse club wil wel meewerken aan een vertrek, maar niet tegen elke prijs.

De beoogde vervanger van El Hamdaoui komt ook uit Alkmaar: Ajax is van plan de Ijslander Kolbeinn Sigthórsson naar Amsterdam te halen. De transfer zou, op enkele details na, al rond zijn.

    • Peter Zantingh