Djokovic naar vierde ronde na moeizame zege op Baghdatis

Djokovic moest vanavond in zijn partij tegen Baghdatis tot het uiterste gaan. Foto Reuters / Stefan Wermuth

Nummer twee van de plaatsingslijst Novak Djokovic heeft zich vanavond na een moeizame partij tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. Djokovic had vier sets nodig om Baghdatis te bedwingen.

Nadat Djokovic in de eerste set aan een break genoeg had (6-4), verslechterde het spel van de Serviër in de tweede set en die set was dan ook een prooi voor Baghdatis (3-6). In de derde set herstelde de tweevoudig halvefinalist zich goed (6-3). In de vierde set maakte Baghdatis, halve finalist in 2006, het Djokovic nog erg moeilijk. Uiteindelijk besliste de Serviër de wedstrijd in een game op eigen service die ruim tien minuten duurde: 6-4.

Eerder vanavond werd de als vijfde geplaatste Robin Söderling uit Zweden verrassend in drie sets uitgeschakeld door de Oostenrijkse qualifier Bernard Tomic. Söderling, die niet fit was en gedurende de wedstrijd een dokter liet komen, verloor met 6-1, 6-4 en 7-5. De Spanjaard David Ferrer, als zevende geplaatst, rekende eenvoudig af met de Slowaakse qualifier Karol Beck (6-4, 6-3, 6-3). In het vrouwentoernooi verloor Italiaanse Fransesca Schiavone, als zesde geplaatst, in extremis van de Oostenrijkse Tamira Paszek. Schiavone won de eerste set met 6-3, verloor de tweede met 4-6 en moest het in de laatste set uiteindelijk afleggen met 11-9.

Roger Federer en Rafael Nadal gingen eerder vandaag al zonder veel problemen door naar de laatste zestien van Wimbledon. Federer rekende af met de Argentijn David Nalbandian, Nadal klopte de Luxemburgse qualifier Gilles Müller. Robin Haase moest in zijn partij tegen Mardy Fish opgeven door een knieblessure. Bij de vrouwen gingen titelverdediger Serena Williams en nummer één van de wereld Caroline Wozniacki een ronde verder.

    • Pim van den Dool